Vill du ha en unik förlovningsring?

Kanske du och din partner har talat om att förlova er och vill köpa förlovningsring? Eller är det en av er som planerar att fria och då letar efter en perfekt ring att göra det med? Oavsett så är ringen i sig, ett mycket viktigt val. Det är ju en ring som är tänkt att sitta där på fingret, resten av livet förhoppningsvis. En förlovningsring kan idag se ut hur ni vill. Det är inte ett måste att den är slät i guld. Det kan vara i vitguld, silver, med stenar, med mönster och så vidare. Det är inte fel att ta kontakt med en guldsmed för att låta han eller hon hjälpa er att designa en unik ring för förlovning. 

Var med och bestäm hur förlovningsringarna ska se ut

Även om det i många smyckesbutiker idag finns färdiga ringar att köpa och bara gravera, så är det mycket roligare att ha en egen, unik design på ringarna. Det kan ni få genom att anlita en guldsmed. Ni kan då tillsammans komma fram till hur ringarna ska se ut. Det är egentligen bara er egen fantasi som sätter gränserna för hur de ska se ut. Ni kan ta inspiration av olika ringar, eller komma på helt egna idéer för era ringar. Kanske passa på samtidigt att bestämma vigselringar så att de sedan matchar på ett bra sätt. Att förlova sig är fantastiskt, så se till att era ringar är lika fantastiska!

9 Dec 2020


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook