Satsa på hemma spa

Att åka iväg på spa är ju så klart det ultimata, men att även göra spa hemma, det är inte fel. Bra produkter för hemma spa kan du hitta på nätet. Börja med att se till att ditt badrum är städat och fint. Ställ in färska blommor, tänd ljus och doftljus och sätt även fram ett fruktfat! Sätt också på avslappnande musik. 

Ge huden nytt liv

Tappa upp ett varmt bad. I där kan du sedan hälla en doftande badolja. Ligg i badet och njut en stund. Du kan även se till att lägga en ansiktsmask eller göra hårinpackning. Eller ge din hud en peeling/scrub, för att den ska få nytt liv så att säga. Har du ingen kroppsskrubb hemma kan du göra en egen med 1 del olivolja, 2 delar socker och saften från en citron.

Peela även ansiktet samt avsluta med en riktigt fuktgivande ansiktsmask och passa på och gör en fuktgivande hårinpackning när du har din spadag. 

Ge dina fötter och läppar lite kärlek

Antingen gör du det i samband med bad, eller så tar du ett separat fotbad. Se till att  fila bort förhårdnader och massera in en fet fotkräm efteråt. 

För läpparna kan du göra en läppskrubb med socker och honung, skrubba försiktigt läpparna och avsluta med ett tjockt läppbalsam.

Avsluta med en lyxig manikyr

Ta även hand om händerna och naglarna och avsluta ditt hemma spa med en riktigt lyxig manikyr på dig själv.

26 Jan 2022


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook