Förstå månens tecken

Månen representerar våra känslor, behov, instinkter och reaktioner. Dess position i ett specifikt stjärntecken vid tiden för födelsen ger en inblick i vårt känslomässiga landskap och hur vi hanterar våra känslor.

Genom att förstå ditt månens tecken kan du få insikt om dina egna känslomässiga behov och sättet du hanterar dem på. Det kan hjälpa dig att skapa balans, ta hand om dig själv och förbättra dina relationer. Du kan också lära dig att dra nytta av de olika energierna i månens olika tecken genom att anpassa dina aktiviteter eller rutiner för att passa den aktuella månens fas och tecken.

Se hur månen påverkar dig

Månen genomgår en cykel och passerar igenom varje stjärntecken ungefär en gång i månaden. Den påverkar oss på olika sätt. Här är en kort beskrivning av månens tecken och hur de kan påverka din vardag:

 • Väduren: Du är energisk, impulsiv och har starka känslor. Du kan ha en tendens att snabbt gå från en känsla till en annan och kan behöva arbeta på att hantera ilska eller frustration.
 • Oxen: Du är stabil, jordnära och behöver trygghet och komfort. Du värderar materiella ting och har en naturlig förmåga att skapa en fridfull miljö runt dig.
 • Tvillingarna: Du är nyfiken, kommunikativ och snabb i tanken. Dina känslor kan vara mer lätta och föränderliga, och du kan behöva variera din omgivning för att hålla dig engagerad.
 • Kräftan: Du är känslig, intuitiv och har ett starkt behov av säkerhet och trygghet. Du är starkt knuten till ditt hem och din familj och kan vara en omtänksam och empatisk person.
 • Lejonet: Du är självsäker, passionerad och älskar att vara i centrum för uppmärksamhet. Du har en lekfull känslomässig sida och kan behöva kreativa utlopp för dina känslor.
 • Jungfrun: Du är praktisk, analytisk och fokuserad på detaljer. Du kan vara självkritisk och behöva balansera dina känslor genom att hitta sätt att släppa kontrollen och tillåta dig själv att koppla av.
 • Vågen: Du är balanserad, charmig och värdesätter harmoni och relationer. Du kan vara känslig för obalans eller konflikter och strävar efter att hitta kompromisser och samförstånd.
 • Skorpionen: Du är intensiv, passionerad och har djupa känslor. Du kan uppleva starka humörsvängningar och kan behöva lära dig att hantera avundsjuka eller besatthet.
 • Skytten: Du är äventyrlig, optimistisk och har ett stort behov av frihet och expansion. Du kan vara ärlig och direkt med dina känslor och kan behöva vara medveten om hur dina ord påverkar andra.
 • Stenbocken: Du är målinriktad, disciplinerad och ansvarstagande. Du kan vara reserverad när det gäller att visa känslor och kan behöva arbeta på att släppa fram din mjuka sida.
 • Vattumannen: Du är originell, oberoende och har en stark vilja att vara annorlunda. Du kan vara emotionellt distanserad och kan behöva arbeta på att hitta balansen mellan intellekt och känsla.
 • Fiskarna: Du är medkännande, intuitiv och har en rik inre värld. Du kan vara känslig för andras känslor och kan behöva hitta sätt att skydda dig själv från negativ energi.
19 May 2023


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook