Satsa på smycken med kvalitet

Du som vill ha smycken som håller, du bör satsa på smycken i kvalitet. Gärna i guld och silver, då dessa material håller bra, om du sköter dem på rätt sätt. Idag finns det massor av olika sorters smycken. Dessa smycken kommer i många olika material så väl som att det är olika kvalitet på dem. Det finns smycken i plast, guld, silversmycken, brons, samt andra metaller. Det finns även smycken gjorda av olika typer av pärlor. Det är alltid bra att välja smycken av hög kvalitet oavsett vad det är för smycken eller material du gillar. Engelbert smycken är just det, bra smycken i hög kvalitet.

Ta hand om dina smycken

För att dina smycken ska hålla i många år framöver är det bra att ta hand om dem. Det bland anant genom att hålla dem rena. Du kan tvätta dina smycken, men det sker på olika sätt, beroende på materialet. Guld och silversmycken kan du putsa. Om du har smycken i stål måste de lämnas in och poleras av av en guldsmed. Om du har smycken med ädelstenar, så använd  Dazzel Stick på dina stenar så glänser de riktigt fint!

Se alltid till att ta av dig dina smycken då du ska diska, duscha, sova, utöva sport eller om du badar i simhallen eller i havet. 

När du inte använder dem, se då till att förvara dem i en smyckesskrin. 

Pärlor är bra att använda ofta, för det blir de bara vackrare av, men ta av dem då du solar, bastar eller badar eller är hos frisören. 

12 Dec 2020


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook