Få dina smycken att hålla längre

Oavsett vad du har för smycken, om du köpt dem av en guldsmed eller om det är andra sorters smycken så är det ju så att det krävs att du tar hand om dem på rätt sätt för att de ska hålla längre. Så oavsett om du äger äkta metaller och ädelstenar eller äger en uppsjö bijouterier så finns det bättre och mindre bra sätt att hantera dem på. 

Det är bra att alltid ha som vana att du tar av dig dina smycken på kvällen innan du går och lägger dig. Samma sak när du ska träna. Salt från svett kan få guld och silver att oxidera. Det gör att de gulnar eller mörknar.

Bra tips för att få smycken att hålla längre

Ett annat bra tips är att alltid hålla dina smycken åtskilda från varandra. Du undviker då repor och trassel. Olika material kan dessutom reagera på varandra och missfärgas. Särskilda smyckeskrin, små askar eller medföjande påsar är bra att använda dig av.

Du bör även undvika sol och fukt, eftersom att smycken, oavsett om det är äkta eller plast kan blekas eller missfärgas. Så låt dem inte ligga framme i solen och ta av dig dem när du duschar eller badar. 

Det är även viktigt att du då och då gör rent dina smycken. Det gör att de håller längre samt även håller sig snyggare. Det är putsning så väl som rengöring som är bra att göra. 

15 Mar 2020


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook