Måste man bona sina golv?

Något man kan göra med olika sorters golv, det är att bona dem som det heter. Det går att bona plastgolv, parkett, trägolv med mera. Då lägger man på ett bonvax för att golvets yta ska hålla sig bra under längre tid. Om du anlitar en städfirma, så kan det ingå eller så kan det vara en tilläggstjänst. Bona golv innebär att man får ett rent, lättstädat och glansigt golv. Olika golvvårdsprodukter och medel till att bona golv finns för detta ändamål.

Ta hand om ditt trägolv

Du som har trägolv, du bör se till att bona det en gång om året. Börja med att göra rent golvet från gammalt bonvax med hjälp av lacknafta. Se sedan till så att golvet torkar ordentligt. Efter att det har gjort det, så kan du använda dig av en golvbonare och flytande bonvax. Om du inte äger en golvbonare, så kan du hyra en skur- och polermaskin. Om det är en flyttstädning Luleå, så kan du be städfirma att fixa att bona golven. Avslutningsvis så putsar du golvet igen, fast med en mjuk och torr trasa som du placerar mellan golvet och borsten. Om du vill bona ett obehandlat golv så måste du göra det betydligt oftare på grund av att golvet suger åt sig vaxet.

Tänk även på att trägolv är ett måste att hålla rena, från smuts och grus, för annars repas det lätt. Så satsa gärna på att ha en städfirma som kommer en gång i veckan.

19 Oct 2021


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook