Hitta det perfekta smycket

Om du är på jakt efter det perfekta smycket, så är det rätt smart att gå till en guldsmed i Uppsala. Du kan då få hjälp med att designa ett smycke så som du vill ha det. Det finns duktiga guldsmeder i Uppsala som kan hjälpa dig med det. Det oavsett om det ska vara förlovningsringar, vigelsringar eller något annat smycke. Det som en gulsmed även kan göra, det är att omarbeta smycken du redan har eller reparera. Att bära smycken är något som både män och kvinnor kan göra. Det är en perfekt acceessoar. Sedan går det så klart att köpa färdigdesignade smycken. Men det är inte fel att få något unikt.

Designa egna smycken

Om du vänder dig till en guldsmed i Uppsala så kan du förklara exakt vad det är för smycke du vill ha och hur det ska se ut. Sedan kan guldsmeden designa smycket åt dig. Det kan vara att du ska ha det själv eller så vill du ge bort en unik gåva till någon du håller kär. 

En guldsmed är även bra att gå till om det är så att ni vill ha unika förlovningsringar eller vigselringar. Även där kan du/ni vara med och designa.

Kanske det är en doktorsring eller en ordensring du är ute efter? Även det kan duktiga guldsmeder i Uppsala hjälpa till med. Ett bra ställe att kolla in, det är Smyckesboden!

10 Apr 2021


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook