Viktigt att sitta bekvämt

Att skapa ett helt nytt smycke är en ganska lång process och det är inte många som tänker på hur många timmars jobb det är att göra ett halsband, en ring eller ett armband. Det är liksom inte bara att slå sig ner och göra det. nej, det kräver först och främst planering. Själv arbetar jag många timmar vid mitt skrivbord innan jag ens börjar med själva tillverkningen. Jag ritar upp hur jag tänker att det ska se ut, och skapar en slags skiss på hur smycket ska se ut från olika håll. Att sitta så länge och koncentrera sig är jobbigt, så därför har jag valt att investera i en bra kontorsstol som är bekväm att sitta i. 

Avskildhet gör mig gott

Jag vill inte heller bli störd i onödan när jag är mitt i den skapande processen. Så runt mitt skrivbord har jag satt upp bordsskärmar som ger lugn och ro på arbetsplatsen. Jag får inte massor av input från olika håll, och det betyder att det jag skapar kommer från mig och ingen annan stans. Det är otroligt viktigt för mig att veta att det jag skapar är något jag själv kommit på. Sen när denna första process rä klar så gör jag en "dummy". Alltså en exakt likadan produkt som jag skapat på papper. fast i mässing och koppar, som är lite billigare än guld. Jag gör sen nödvändiga ändringar, och till sist skapar jag det färdiga smycket. En ring kan ta allt från 2 dagar till 2 månader att skapa. 

5 Apr 2019


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook