Stoppa tjuven innan han kommer in

Ja, jag är kanske könsnormativ men ser man till statistiken så är de allra flesta inbrottstjuvar män. Där för skriver jag just "han" när jag pratar om tjuvar. Det kan givetvis även vara en kvinna men jag gillar inte ordet hen! 

Jag har en hel del smycken hemma och de vill jag ju inte bli av med. Inte heller vill jag att någon rotar omkring bland mina grejer. Jag har då två alternativ. Det ena är att bygga om min bostad till ett slags fort med stålstänger för fönster och kraftiga dörrar. Det andra är att installera ett larmsystem med övervakningskamera. jag tror nog att det senare alternativet är det bästa för mig. Och det snyggaste också för den delen. 

Abonnemang eller köpa själv?

Valet för mig är inte svårt. Jag kommer att köpa och installera larmsystemet själv. Jag har till och med hittat en perfekt sajt som säljer både larm och övervakningskameror till väldigt bra priser. Sidan heter Prylstaden och de har typ allt! Igår satt jag där och surfade runt och blev förbluffad över hur bra grejer man kan hitta online. Jag tror dessutom att jag har bestämt mig för vad jag ska ha för prylar. det blir ett GSM-larm som är kopplat till min telefon. Till detta ska jag koppla minst två kameror så att jag kan ha en bra koll på mitt hem även då jag inte är hemma. Det vore väl otroligt om en tjuv skulle vilja komma med på film? 

26 Jul 2018


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook