Resor till Kuba och Havanna

Inca Tours är en resebyrå som är specialiserad på just Central-, Latin- och Sydamerika och där ingår även Karibien. Sedan 1983 har man arrangerat fantastiska resor till Kuba och andra liknande destinationer - och vi skriver "liknande" med en hel del förbehåll. Variationen mellan de olika Karibiska öarna, de olika Central- och Sydamerikanska länderna är stor, varje plats bjuder på sin unika fauna och flora; sina originella seder och bruk.

Resa till Kuba

Just Kuba är ett land alla har en uppfattning om, åtminstone en vag. Man ser framför sig cigarrer, hattbeklädda män, musikanter och dansöser, färgglada hus och gott om prunkande natur. Det är inte fel, men det är heller inte allt.

Man brukar också ha koll på att Kuba haft sin beskärda del av politiska konflikter och diktatorskap - vissa perioder har det inte ens gått att resa hit. Revolutionen har dock lugnat sig och man ha så smått börjat orientera sig åt väst. I Havanna är 50-talsnostalgin fortfarande påtaglig, det är en idyllisk stad med kullerstensgator och vajande palmer.

Det är omöjligt att inte förföras av Kuba!

Verkligehetens Kuba

Det är så lätt att romantisera en plats med så mycket passion, charm och karaktär, men stämmer bilden med verkligheten? I Aftonbladet publicerades för några år sedan denna artikel om Kuba och Havanna. Där berättas om hur Havanna är ett av UNESCOs världsarv och man får en målande beskrvining av staden. Den som är på väg att besöka Havanna kan få väldigt mycket inspiration därifrån, samt från andra, liknande artiklar.

5 Aug 2015


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook