Hur funkar en dermaroller?

Att vilja vara fin med smycken och accessoarer är en sak. Det är lätt att hitta snygga halsband och annat som passar ens stil och smak. Men om man vill göra sig själv fin då är det en djungel! Det finns så många olika skönhetsbehandlingar tillgängliga att man nästan blir lite yr. Jag har testat ett flertal av de olika krämerna som säljs utan att få det där bra resultatet de säger att man ska få. Så nu har jag tänkt gå ett litet steg längre. Jag ska testa microneedling, eller en dermaroller som verktyget heter. Därför har jag också undersökt lite om hur det funkar och vad som faktiskt händer när man använder den.  

Va? Är det nålar?

Första gången jag såg en dermaroller så förstod jag inte riktigt att det var nålar på rullen. Jag trodde det var små "nabbar" som helt enkelt masserade huden på ett bra sätt. Nu vet jag. Det är massor av små korta nålar som gör mikroskopiska hål i huden. När kroppen vill laga hud som har gått sönder så skickas det ut små celler för att täta och läka. Gör man massor av små små hål så kommer det att skickas ut massor av såna celler. De kommer då att se till att huden blir jättefin igen. Det verkar som det är ett fantastiskt bra sätt att behandla ärr, acne, pigmentfläckar och annat. Men vilken dermaroller är bäst egentligen? Hos Dermaroller.nu kan du läsa mer om de olika som finns, och hur bra de är. Själv kommer jag nog testa en MTS roller! 

12 Aug 2018


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook