Hemmafix

Nu har jag semester och precis som alla andra så har jag haft storartade planer för hur jag skulle fylla den med skojigheter. Jag ville ta en weekend i Paris och en vecka på Öland hos min bästa vän, men nu sitter jag här hemma i min egen lägenhet och det enda jag verkligen har lust med är att ägna mig åt inredning och hemmafix. Jag har bott här i två år nu och aldrig tagit mig tid att göra det riktigt hemtrevligt, du vet med tavlor, gardiner, mattor och soffkuddar som jag själv valt ut. Jag älskar att pyssla så mitt första projekt blev att sy soffkuddar. Nästa blir gardiner och jag är precis på väg att välja tyger. Jag älskar kläder och mode, men inredning är en tät tvåa.

Tomma, kala väggar

Sen är det väggarna, de är så tomma och kala vilket verkligen inte gör mycket för trivselkänslan. Jag har sett ut posters på nätet som har massor av fina affischer, men jag ska rota loss lite i pappas källare också, för han har en del tavlor från min barndom som kanske vore kul att få upp här hemma också.

Det sista att ta tag i blir mattor och visst är det kanske lite fel årstid att välja mattor just denna sommar som dessutom gå till världshistorien som den varmaste någonsin, men å andra sidan tänker jag att man kanske kan få ganska bra pris på fina mattor just nu. Det måste ju vara någon sorts REA på mattor om somrarna.

Paris får vänta

Så, det blir inte några resor för mig, jag ska bara svassa runt här hemma, njuta av fikor på stan mellan tråcklandet och besök i inredningsbutiker. Sedan är långa, lata morgnar i sängen med Pinterest i handen också ett säkert kort. Men det blir fint det med. Paris kan vänta!

1 Aug 2018


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook