Drömmen om ett eget hus

hus i skogen

Som det är nu så bor jag ju i en lägenhet. Det är väl inga fel på den, den är ju riktigt fin, men, en dröm jag haft ett tag nu, det är att bygga ett hus som bara är mitt. Har sett att det finns nyckelfärdiga hus att välja på. Det låter ju rätt så smidigt. Så kan man bara flytta in när det är klart. Då är det en hustillverkare som ser till att sköta allt när det kommer till byggandet av huset. Sen finns det ju även möjlighet att vara med och designa sitt hus, så att det blir exakt så som man vill ha det.

Få ett hus vid en skog

Ett hus vid skogens kant, det är vad jag önskar mig. Visst är det trevligt att bo i stan så sett, men landet är lugnt och fridfullt och en plats att koppla av på. Sedan tycker jag det passar bättre med att ha ett hus på landet än i stan. I stan är det bättre med lägenhet. Men det är ju vad jag tycker. Det är inte ett måste att tänka som mig. Men jag vet inte när det kan bli möjlighet detta med att bygga mig ett hus. Det kostar ju en del pengar samt att man även måste ha en tomt att bygga på och även den kostar ju pengar så sett. Så drömmen kanske får vara just en dröm ett tag till. 

13 Oct 2019


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook