Allt man kan göra med en sjal

Finns det någon som inte älskar accessaorer? Det bästa stilrådet man kan ge är att satsa på ganska enkla kläder och sedan gå loss på smycken och andra accessoarer, för det är de som skapar den unika stilen. Men så finns det accessoarer och accessoarer också...

Om det finns en enda accessoar man ska investera i så är det en snygg sjal för den kan man bära på oändliga vis och matcha på oräkneliga sätt. En sjal kan man ha som håraccessoar, som värmande duk över axlarna, som klädesplagg eller bara ledigt hängande runt halsen för färg, textur och en unikare framtoning. När man väljer sjal så gör man smart i att inte handla den från de stora klädkedjorna, för det sista man vill är att gå omkring med samma sjal som andra - då försvinner hela unik-konceptet.

Kvalitet före kvantitet

Det är bättre att ha en riktigt snygg valitetssjal än tio billiga sjalar från H&M. En varm rekommendation är sjalar från Mala Alisha som tillverkas i rena naturmaterial som ull, siden, cashmere och bomull, eller kombinationer av dessa. Det finns alltid två kollektioner ute, en vår/sommar-kollektion och en höst/vinterkollektion, dessutom finns det en kollektion av fantastiska pälssjalar.

Att bara ha sin sjal hängandes om halsen är verkligen snyggt nog, men en annan favorit är att vira den om höften som en kjol eller knyta den om överkroppen som en blus. Det finns väldigt många olika sätt att bära en snygg sjal, det är bara att experimentera!

1 Aug 2018


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook