Alla borde unna sig en behandling eller två

Idag finns det en massa olika salonger som har en massa olika behandlingar, för både män och kvinnor. Det är allt från vaxning Göteborg till ansiktsbehandling Malmö och en massa där emellan. Att gå och få en behandling är inte fel. Tänk själv att få njuta av en ansiktsbehandling i Malmö till exempel? Eller varför inte en massage? Själv går jag gärna på spa, för där går det att få en massa olika behandlingar. Det bästa är att åka över en hel helg. Så hinner man med att få en massa olika! 

Ta hand om kropp och själ

Många behandlingar tar hand om både kroppen och själen. Kanske en vaxning i Göteborg inte är så njutningsfull, men man kan få lena ben! Däremot är det ju som så att med ansiksbehandlingar eller hudvård att dels får kroppen det den behöver, dels är det njutning och då mår även själen bra. Det är inte fel att ta en stund för dig själv ibland och göra en behandling eller två. Eller som sagt unna dig en hel helg på spa. Egen tid överlag är viktigt för alla. Det spelar inte så stor roll vad du gör, så länge det är saker du gillar att göra. Det kan vara att ta promenad i skogen, läsa en bok, simma, ligga i soffan och så vidare. Att bara få en stund för sig själv gör att man orkar med vardagen så mycket bättre.

27 May 2019


Välkommen till bloggen som handlar om stil och mode, då framför allt om smycken men även annat som ryms inom ramen för mode, stil och skönhet. Denna blogg behandlar ett brett ämne som omfattar många saker och som berör i stort sett alla människor, vi har alla en relation till mode och stil.

Att smycka sig med vackra saker är något som finns djupt rotat i oss människor, även i flera djurarter faktiskt. Ända sedan urminnes tider har vi gjort vad vi kunnat för att bli så attraktiva som vi har kunnat men vad det har inneburit har skiftat genom historien, det har handlat om allt från fjädrar till snäckor, kroppsfärg, peruker, korsetter och särskilda material och designermärken. Vår smak ändras hela tiden och hur mycket vi än vill ta avstånd från vissa trender så är det inte alltid så lätt.

Idag finns det många trender såväl som icke-trender och vad man väljer för stil beror på många faktorer såsom omgivning, ideal, principer och - inte minst - personlig smak. Unga människor är mer lättpåverkade än äldre som i regel är mer bekväma.

Kläder och smycken kan göra väldigt mycket för hur man uppfattas av andra, men ännu mer för hur man känner sig. Det är dessutom en cykel som aldrig tar slut eftersom man i regel uppfattas som vackrare när man känner sig fin, det handlar om vad man utstrålar.

Vissa står inte ut med att bära en massa accessoarer medan andra känner sig nakna utan. Att kombinera smycken och kläder är också något av en konst, men att mismatcha blir ibland helt rätt. Egentligen finns det inget rätt och fel när det gäller stil, så länge man känner sig fin.

Smycken kan vara massproducerade av billiga material och köpas för att bara bäras några månader, medan trenden håller i sig. Smycken i material som silver, guld och titan köper man för att använda länge - inte sällan hela livet och de brukar bara bli vackrare med tiden. Många kvalitetssmycken går dessutom från generation till generation, som släktklenoder.


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook