Resor till Kuba och Havanna

Inca Tours är en resebyrå som är specialiserad på just Central-, Latin- och Sydamerika och där ingår även Karibien. Sedan 1983 har man arrangerat fantastiska resor till Kuba och andra liknande destinationer - och vi skriver "liknande" med en hel del förbehåll. Variationen mellan de olika Karibiska öarna, de olika Central- och Sydamerikanska länderna är stor, varje plats bjuder på sin unika fauna och flora; sina originella seder och bruk.

Resa till Kuba

Just Kuba är ett land alla har en uppfattning om, åtminstone en vag. Man ser framför sig cigarrer, hattbeklädda män, musikanter och dansöser, färgglada hus och gott om prunkande natur. Det är inte fel, men det är heller inte allt.

Man brukar också ha koll på att Kuba haft sin beskärda del av politiska konflikter och diktatorskap - vissa perioder har det inte ens gått att resa hit. Revolutionen har dock lugnat sig och man ha så smått börjat orientera sig åt väst. I Havanna är 50-talsnostalgin fortfarande påtaglig, det är en idyllisk stad med kullerstensgator och vajande palmer.

Det är omöjligt att inte förföras av Kuba!

Verkligehetens Kuba

Det är så lätt att romantisera en plats med så mycket passion, charm och karaktär, men stämmer bilden med verkligheten? I Aftonbladet publicerades för några år sedan denna artikel om Kuba och Havanna. Där berättas om hur Havanna är ett av UNESCOs världsarv och man får en målande beskrvining av staden. Den som är på väg att besöka Havanna kan få väldigt mycket inspiration därifrån, samt från andra, liknande artiklar.

5 aug 2015


Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook: